divendres, 29 de maig del 2015

Viatge a París


Resultado de imagen de la lamentacion del prepucio

Relat: Viatge a París

Tota la felicitat és un preàmbul d’alguna tragèdia. Vaig conèixer un escriptor jueu que m’ho va fer saber el dia que esperàvem a l’aeroport del Prat el nostre avió cap a París. Em va assegurar que Déu sempre estava cabrejat i que el fet de resar no servia de res, absolutament de res…
Ens va veure tan feliços amb les nostres maletes de rodetes impecables  que crec que li va agafar certa enveja i l’enveja sovint et fa tornar sàdic.  Annabel Lee, de fet, va ser una víctima d’aquest sentiment atroç d’unes entitats celestes molt baudelarianes i va acabar en una sepultura tocada per la marinada. Però això són figues d’un altre paner. La qüestió és que foren cinc dies inoblidables: els xiquets contents i jo enamoradíssima d’un marit gens complicat que resolia diligentment  els trajectes urbans  a cop de mapa. Estàvem tots tan contents que Déu ens va castigar; la gula per la felicitat té un preu i tot cristià, ni que sigue escèptic, ha de pagar una taxa de duana que compense l’excés de benestar. En arribar a casa, la nostra estimada tortuga Ikea havia mort perquè s’havia quedat falcada d’esquena –i això és fatal per a aquests rèptils-  entre la paret de la seua piscineta i la pedra que li feia d’illa, un succés tràgic que va aigualir els meravellosos instants passats sota els llums parisencs.

Al cap d’un parell de setmanes, en un diari conegut sortia a l’última pàgina una entrevista a un escriptor novaiorquès d’origen jueu. Al subtítol de l’entrevista es destacaven unes declaracions significatives i força profètiques d’aquell novel·lista inquietant amb el qual vam coincidir en el nostre viatge. Això és:   “De vegades Déu no escolta  i es torna un pare brutal i maltractador, possiblement alcohòlic a jutjar pel seu comportament…”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada