dimarts, 13 d’octubre del 2015

Amulet òrfic

 microConte: Amulet òrfic

Resultat d'imatges de amuleto de orfeo

L'amulet el  preserva d'aquell atac. Vlàssov l'acaricia i quan l'exèrcit alemany entra a Rússia li fa d'escut invisible. Vlàssov s'enfronta als alemanys i a penes pateix cap ferida. Però havent derrotat gairebé un vuitanta per cent de les tropes alemanyes se li arrenca del coll i li cau en el fang, el trepitgen i s'enfonsa irremeiablement. Sent la intensitat d'una bala que li creua el coll i s'encén de dolor, li crema la tiroides i la faringe se li parteix, el gust de sang a la gola és cada vegada més intens i Orfeu se li apareix crucifixat allí mateix. 
Elda, la menuda de Vlàssov, segueix la pista d'aquesta joia òrfica: investiga, estudia, persegueix, analitza i s'obsessiona amb la pedreta. Trenta anys després descobreix que féu cap al museu de Berggruen de Berlín. S'anota detalls anteriors com que fou catalogat el 1922 i que va passar a formar part d'una col·lecció particular abans d'arribar a la capital alemanya. Només té una fotografia de la pedra i s'aferra a ella tot augmentant-la, minvant-la, buscant el detall més ínfim.
Orfeu, el de la veu bella, el que va tornar savi dels inferns, la persegueix cada nit. La fa baixar a la gola del diable i s'infiltra per un badall de la roca de marbre i allí descobreix unes aigües gèlides, les aigües dels morts. Elda vol trobar l'amulet desaparegut i s'endinsa en tots els inferns perquè necessita creure que l'Orfeu pagà crucifixat es farà càrrec del seu estimat  que es va apagant rosegat per una misteriosa malaltia que només l'amulet pot parar. La malaltia de no saber si l'Elda és capaç de baixar als inferns per ell com ho féu Orfeu amb Eurídice.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada