dijous, 10 de setembre del 2015

Tot en ordre


microConte: Tot en ordre
Resultat d'imatges de catrin welz-stein

Hi ha diverses classificacions de l'espècie humana ho sé des d'avui mateix... Avui m'he deixat caure per la biblioteca i de veres que he intentat acabar aquell llibre de nanorelats, tasca impossible si t'asseus al costat d'una nena que es deixa impressionar per les il·lustracions de Welz. Tot esdevenia ohhh!, uauuu!!, mmm!!!: ohhh!!, per a la dona de vela inflada;  uauuu, per a la de tòrax de gàbia de falcó; mmm!!!, per a la que cavalca a sobre d'un cigne...

Precisament el nanoconte que llegia feia referència a l'art de classificar. De fet, el personatge mostrava una obsessió controlada a l'hora d'intentar agrupar els objectes per un ordre aleatori però coherent. Mai acabava aquesta tasca perquè les obligacions familiars li ho impedien i les classificacions o agrupaments sempre quedaven a mitges. Volia seguir llegint el llibre a casa tanmateix només disposaven d'un exemplar i restava exclòs de préstec; he decidit que és possible que faci una comanda per internet i el posaré al prestatge dels llibres de llom estret però que diuen coses interessants.

He extret un DVD antic, de tornejos i cavallers i moltes armes medievals. 

-Necessito el carnet- m'ha dit la bibliotecària.
-Te'l busco- li dic jo.
-Potser ordenant les targetes alfabèticament et seria més fàcil de trobar-lo- que matisa ella.
-Sí, però hi haurà targetes que costarà ubicar-les en una lletra o en una altra- que li etzibo jo.
-Tot és provar-ho- acaba estoicament ella.

Afegeix, amb rostre de dona sàvia però cansada, que a ella encara li agraden les pel·lícules més antigues, les que són en blanc i negre i m'imagino el seu piset també d'aquests colors i una filera de devedés de cinema clàssic americà classificats amb un ordre inquietant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada