diumenge, 12 de març del 2017

VOLEU MÉS RUMORS?

Relat: Voleu més rumors?

Resultat d'imatges de magritte

M'agraden els rumors. Es belluguen de manera tan incontrolada que semblen aquells aneguets de fira fàcils d'engrapar amb el ganxo tot i que  et sorprenen per la facilitat que tenen d'escapolir-se com la brisa de garbí de l'estiu.

El rumor que últimament corre és que la Lola ha tornat al poble. Ella que havia estat una xiqueta insignificant, sense cap mena d'interès, diuen que ha passat la mà per la cara de l'establishment cultural de la vila i ha aconseguit posar-los ben neguitosos. És una pintora que cada vegada va adquirint més taules i se li'n fot el renom i alternar amb segons qui. Vet aquí el seu encert.

Ara li adjudiquen un amant genovès que fa de comissari de la galeria d'art santa Mònica. Es tracta d'un tipus ben curiós que té la làbia més empalagosa fins i tot que la d'un psiquiatra argentí a punt de convèncer una pedra perquè comenci a córrer. La Lola no en sap res del rumor però, si ho sabés, entraria en còlera; gairebé la mateixa còlera que el Kirieleison de Muntalbà va sentir en veure com Roger de Flor anava guanyant amb més habilitat totes les batalles en honor dels reis d'Anglaterra. La Lola segurament es plantejaria la manera de defenestrar literalment un comissari que no té ni idea dels secrets que amaguen els quadres de Van Gogh i que creu que René Magritte era un dels enginyers de la torre Eiffel. La Lola es guarda uns quants asos a la mànega per tal d'evitar tragèdies innecessàries i, tot i que els rumors mai solen arribar a oïdes dels afectats, sap per pura intuïció que el professor de física de la seua filla està calat fins a l'íntim os de la seua calavera, com deia un famós poeta tortosí, per ella i per tot el que ella arrossega. 

La Lola es guarda els amors en tots els quadres que pinta i cada amant té un color. El professor de física connecta amb el color gris perquè resulta que aquest home avesat als números i a les fórmules es dedica, en les seues hores lliures, a escriure poesia i analitzar cadascun dels aspectes més destacats de Wutering Heights. L'altre rumor és que l'amic incondicional del genovès, un traductor poliglota cocaïnòman, guarda un afer amb un senyor separat i pixafreda que, després d'intentar seduir l'encantadora i insubornable regidora de cultura de la vila a través de flaires embafadores i egocèntriques de perfum pressumptament francès, resulta que es va descobrir que el que realment li anava era la popa més que la proa de les embarcacions.

Ara la Lola intenta buscar la textura de la pedra i ha començat a desenvolupar el talent a partir de bustos que representen gent propera a ella. Segueix aquella màxima d'honor que un professor de la facultat, que ella sempre representa amb el color verd als seus quadres, li va etzibar un dia: "Som allò que els pares ens ensenyaven  quan no estaven intentant ensenyar-nos res..." A ella, els seus pares li van ensenyar a fer les coses amb dignitat i, en el cas que no pogués ser així, millor fer-les d'amagat i que esdevinguessen un rumor i no pas una realitat evident.

(Diuen els rumors que aquest relat és la rèplica d'un altre titulat Rumorologia variable)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada